Nu sunt o amatoare de paste dar acestea le fac mai des decit altele.Mie imi plac pentru ca sunt cu sos alb si nu cu sos rosu din bulion.Ingredientul principal este cirnatul numit ,,salcice'' in Italia(are usturoi ,carne tocata de porc+condimente) dar se pot face si cu carne tocata de porc.
Pui o tigaie cu 1 lingura de ulei la incins si apoi pui usturoiul tocat marunt. Calesti pentru 2 minute. Adaugi ciupercile taiate felii si vinul si lasi pe foc vreo 20 de minute.
In acest timp pui pastele la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert le scurgi, le clatesti cu apa rece si le lasi deoparte. In tigaie adaugi si carnatii sau carnea tocata si mai lasi 20 de minute sa fiarba. Cand e fiarta carnea adaugam smantana, piperul, sarea, delikatul, busuiocul si amestecam bine.
Le mai lasam putin pt a se amesteca aromele apoi rasturnam pastele fierte peste ciuperci si amestecam. Se servesc cu vin alb. :)