Se pune la fiert apă într-o oală cu un praf de sare, pe care o acoperim cu capac să dea în clocot apa mai repede. Când apa clocotește, înlăturăm capacul și adăugăm pastele. Le fierbem cu 1-2 minute mai puțin decât ne este recomandat pe ambalaj. Se pun la scurs și se stropesc cu puțin ulei să nu se lipească între ele.
Curățăm legumele, ceapa se taie felii mai groase, morcovul rondele, ardeiul kapia fideluță și dovlecelul se va tăia pe lungime în două, apoi felii. Călim ceapa în ulei, după aprox 3-4 minute adăugăm morcovul, după alte 3-4 minute adăugăm ardeiul kapia și după alte 3-4 minute adăugăm dovlecelul. Bineînțeles că și dovlecelul se va lăsa pe foc 3-4 minute. Condimentăm cu sare, piper și oregano.
Într-un vas termorezistent uns bine cu ulei (margarină) punem jumătate din cantitatea de paste. Peste paste punem jumătate din cantitatea de legume, apoi iar paste și iar legume. Separat amestecăm sucul de roșii cu cățeii de usturoi pisați și cu pătrunjelul verde tocat. Turnăm acest sos peste paste și dăm tava la cuptor pentru 20-30 minute.