e prima data cand fac si au iesit asa de bune...le-am devorat pe loc .......cu pozele m-am chinuit putin ca era seara, mai aveau si aburi :))
Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe cutie.
Intr-o cratita mai lata sau intr-o tigaie wok bine incinsa, punem margarina si 2 linguri ulei de masline. Cand margarina s-a topit adaugam ceapa si calim pana devine lucioasa.
Punem fructele de mare(spalate intr-un jet de apa rece si uscate pe un prosop de hartie) cu inca 2 linguri ulei de masline si lasam 2 minute la calit.
Adaugam apoi vinul, condimentam cu sare si piper,punem patrunjel verde si mai lasam 2 minute la foc.
Dupa punem smantana si usturoiul si mai lasam un minut la foc.
Scoatem pastele,le spalam intr-un jet de apa rece si le punem peste sos.
Servim imediat cu patrunjel presarat si unu/doua pahare de vin :)
1
fructele de mare cumparate din supermarket de obicei sunt gatite, de aia trebuie sa ne grabim cu sosul, altfel riscam sa se faca papara :)
2
eu am pus cam multe paste si au cam absorbit sosul. deci puneti chiar pt 2 persoane daca va plac multe fructe de mare sau pt 3 daca le vreti mai lungite :)