Paste cu fructe de mare

de Roxana in Fructe de mare, 20 Mai 2010 | 9462 vizualizari

 

e prima data cand fac si au iesit asa de bune...le-am devorat pe loc .......cu pozele m-am chinuit putin ca era seara, mai aveau si aburi :))

 

INGREDIENTE

  • 500gr fructe de mare
  • o ceapa medie
  • 2-3 caciulii de usturoi
  • jumatate pahar vin alb
  • 2 linguri de smantana
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de margarina
  • sare, piper
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu fructe de mare:

Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe cutie.

Intr-o cratita mai lata sau intr-o tigaie wok bine incinsa, punem margarina si 2 linguri ulei de masline. Cand margarina s-a topit adaugam ceapa si calim pana devine lucioasa.

Punem fructele de mare(spalate intr-un jet de apa rece si uscate pe un prosop de hartie) cu inca 2 linguri ulei de masline si lasam 2 minute la calit.

Adaugam apoi vinul, condimentam cu sare si piper,punem patrunjel verde si mai lasam 2 minute la foc.

Dupa punem smantana si usturoiul si mai lasam un minut la foc.

Scoatem pastele,le spalam intr-un jet de apa rece si le punem peste sos.

Servim imediat cu patrunjel presarat si unu/doua pahare de vin :)

TIPS-URI

1

fructele de mare cumparate din supermarket de obicei sunt gatite, de aia trebuie sa ne grabim cu sosul, altfel riscam sa se faca papara :)

2

eu am pus cam multe paste si au cam absorbit sosul. deci puneti chiar pt 2 persoane daca va plac multe fructe de mare sau pt 3 daca le vreti mai lungite :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

PapaBun 1

20.05.2010, 17:50

roxana, ok atunci, daca nu ai mai facut, e bine sa stii urmatoarele, cand faci paste cu fructe de mare:


- nu folosi decat ulei de masline extravirgin, niciodata in combinatie cu unt sau cu margarina, doar ulei de masline, ATAT;
- e de preferat la fructe de mare sa folosesti paste de tip lung, nu mici;
- daca fructele de mare sunt pregatite, nu e nevoie sa le tii doua minute in ulei incins, e prea mult; doar le perpelesti un pic, maximum un minut;
- incearca sa pui putin usturoi la inceput, majoritatea pune-l fresh, cand adaugi pastele fierte peste amestecul de fructe de mare; isi va pastra mai bine gustul si va avea mai multe vitamine, fata de varianta prajita.
Bafta!

Roxana 1

20.05.2010, 20:39

oau PapaBun multumesc!!apreciez ca tiai facut timp sami dai sfaturi. imi plac is fructele de mare si pastele si saracele merita sa fie facute cat mai bine

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 11:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata de paste gnocchi cu creveti si capsuni in sos curry