Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba pune sarea si pastele . Le lasam la fiert pentru 7 minute amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele .
Intre timp ne ocupam de lugume :
Dovlecelul il spalam, taiem extremitatile si le aruncam . Apoi taiem dovlecelul intai rondele apoi fasii si in cele din urma cuburi mici .
Ardeiul il spalam, il curatam de cotor,seminte si nervuri . Il taiem intai fasii subtiri iar apoi il taiem cuburi mici .
Ceapa curatata si spalata o tocam fin .
Punem putin ulei intr-o tigaie si punem la calit ceapa . Dupa 2-3 minute adaugam pancetta si lasam sa se caleasca impreuna pentru cateva minute.Punem vinul si lasam in continuare cateva minute .
Adaugam apoi dovlecelul si ardeiul ,potrivim de sare si piper si lasam in continuare la calit pentru alte 15 minute .
Cand pasta s-a fiert, o scurgem bine de apa si o adaugam in tigaia cu legume . Amestecam bine .
Se servesc calde presarate cu patrunjel proaspat tocat .
Pofta buna !
1
La aceasta reteta se pot folosi si paste tip Spaghete .