Cu toate ca trebuie mincarte stricta de regim ,mai ne abatem un picut ,si ne facem poftele,asa ca nu sarim calul ,facem cit se poate de aproape de adevar ..
Mai intii pregatim sosul. Curatam ceapa si o tocam marunt, apoi dovlecelul taiat in doua si felii pe urma, il saram un picut il lasam 5 minute. Intre timp punem intr-o craticioara untul si ceapa la calit, apoi cu un servetel de bucatarie absorbant stergem dovlecelul si-l punem sa se rumeneasca un picut cu ceapa si untul, adaugam mortadella taiata feliute si citiva stropi de apa. Lasam sa fiarba la foc mic cca.10 minute pina seaca apa. Adaugam pulpa de rosii si usturoiul zdrobit, lasam sa mai dea un clocot, potrivim de sare si piper, asezonam cu busuioc si patrunjel.
Intre timp intr-o oala cu apa clocotita punem pastele la fiert, respectam timpul de fierbere de pe ambalaj (eu le-am lasat un picut mai mult ca sa se poata minca mai bine) Cind sunt gata fierte le strecuram, le spalam cu apa rece, apoi le portionam pe farfurii si asezonam cu parmezan.
Gata pastele, bune de servit. Pofta mare!
1
sosul nu trebuie sa-l folosim tot fiindca iese un picut mai mult
2
de obicei se servesc pastele mai seci un picut
3
cine vrea parmezan mai mult poate adauga .