Daca va place gustul puternic de ciuperci, acest soi shittake e ideal. Le-am folosit pentru prima data si m-am indragostit de ele-aceasta reteta este simpla dar pune in evidenta gustul minunat al ciupercilor.
Reteta asta se face destul de repede, deci trebuie sa ne sincronizam sa terminam de fiert pastele in acelasi timp cu gatitul ciupercilor.
Am pus apa la fiert cu sare; intre timp am spalat ciupercile si le-am taiat bucati potrivite.
Intr-o tigaie am pus la calit ceapa tocata fin si usturoiul, si cand a inceput sa capete putina culoare, am pus baconul cubulete. Am lasat sa se prajeasca putin inainte sa pun ciupercile. Nu se uita sarea, piperul.
Intre timp se pun pastele in apa clocotita si lasam 2, 3 minute-atentie pastele proaspete se fierb repede. Apoi le scoateti intr-un vas si le stropim cu ulei de malsine pana le adaugam la sos. Pastram apa in care au fiert.
Ciupercile se gatesc si ele repede-supa 3 minute de calit punem untul si mai lasma sa se caleasca cca. 3 minute. Punem din smantana cu grija punand focul la minim si apoi aduagam putina apa fierbinte in care au fiert pastele. Amestecam cu grija. mai punem restul de smantana si apoi pastele. Daca e nevoie, mai punem din apa cu grija si lasam la foc mic sa se amestece ingredientele intre ele. La final punem patrunjel fin tocat si servim cu parmezan ras.
Nu utiati vinul-eu am servit alaturi de un minunat riesling :).
Pofta mare!