Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor

de adela1981 in Paste, 15 Feb 2012 | 5342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 500 gr carne tocata
  • 3 felii de franzela 
  • 1 catel de usturoi  
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • sare,
  • piper
  • frunze de patrunjel  
  • 2 linguri ulei
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • 500 ml bulion de rosii 
  • sare,
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • Servit:
  • 400 gr paste (spirale am avut eu)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor:

In primul rand pregatim chiftelutele, amestecam carnea tocata cu feliile de franzela inmuiate in apa si stoarse, cu usturoiul pisat, ceapa data pe razatoarea mica, verdeata si oul  batut, apoi condimentam cu sare si piper dupa gust. Formam chiftelutele si le asezam intr-un vas termorezistent, stropim cu cele doua linguri de ulei si le introducem in cuptorul incalzit cca 15 min.

Intre timp pregatim sosul de rosii, curatam ceapa si o taiem marunt, o calim in ulei, adaugam morcovul ras pe razatoare (ochiul mic). Dupa ce s-au calit, adaugam bulionul, condimentam cu sare si piper si lasam sa dea in clocot  2- 3 min.

Scoatem chiftelutele din cuptor  si turnam sosul de rosii . Mai lasam la cuptor 30 min ducem in cuptorul incalzit cca 15 min.

Se servesc  cu paste!!

TIPS-URI

1

Data viitoare  voi adauga busuioc  sosului, acuma nu am mai avut :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu bilute de carne tocata