Paste cu carne la cuptor

de MotanLaOale in Fusilli, 18 Iun 2015 | 10652 vizualizari

 

Am vazut la Gaby_d si am facut si eu. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 400g paste (eu am avut fusilli)
  • 200g cascaval Delaco
  • nucsoara
  • sare
  • 1 lingura unt
  • 4 oua
  • 2 linguri smantana
  • SOSUL DE CARNE
  • 300g carne tocata amestec
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 morcov mic
  • 100ml pulpa de rosii
  • 1 lingura pasta ardei
  • 50ml ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne la cuptor:

Ceapa se curata, se spala si se toaca rondele.

Morcovul se curata si se toaca rondele.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se caleste ceapa si morcovul 3-4 minute.

Se adauga carnea tocata si se caleste in continuare pana isi schimba culoarea.

Se adauga pasta de ardei, pulpa de rosii, apa si se lasa la fiert 10-15 minute.

Se potriveste de sare, se pune busuiocul, se mai da un clocot si se opreste focul.

Pastele se fierb dupa indicatiile de pa ambalaj in apa cu sare si nucsoara rasa.

Se rastoarna intr-o strecuratoare cand sunt fierte si se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs.

Se unge un vas termorezistent cu unt.

Se toarna jumatate din cantitatea de paste in vas.

Se pune carnea cu sos si se rade cascaval.

Se pun si restul de paste in vas.

Deasupra se toarna uniform cele 4 oua batute cu smantana si putina sare.

Se rade restul de cascaval deasupra.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-35 minute pana se rumenesc frumos.

Se pot servi calde sau reci.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu sos de rosii, carnati si fasole cannellini