Mmmm! va propun o reteta preparata oarecum dupa ureche, am incercat din mai multe ingredinte cate putin sa iasa ceva bunicel...sper si anume "Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor"
Cum preparam aceasta delicioasa reteta de paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor
Am pus la fiert intr-o olicica cat sa incapa la ochi, pastele cu putina sare si o lingurita ulei de masline.
Am tinut la fiert cam 8-10 min, la foc mediu dupa care am stins focul si am pus un capac deasupra
Pentru sos, am tocat ceapa cat mai marunt si ardeiul, dupa care le-am pus intru-un tuci incins in care clocolteau 3-4 linguri ulei de masline;
Dupa 1-2 minute de invartit in ele, am pus ciupercile tocate dupa cum va place (eu le-am pus mai mari - taiate cam in 10 fiecare)
Am lasat focul mai micut pentru a nu se arde ceapa-ardeiul si nici ciupercile care incet incet isi lasa cate putina zeama;
Am trecut la carnita, pentru care am luat o tigaiei in care am calit un pic cei doi carnaciori facuti rondele mici mici, peste care am adaugat carnea tocata, putina sare, putin piper si jumatate de pahar de vin alb. Am tigaia la foc mic, cat sa se intrepatrunda aromele.
Rosiile bine coapte le-am decojit si pus la blender cu un ardei pastrat de rezerva, cu usturoiul si jumatate din busuioc, dupa care compozitia a am dat-o intr-un vas mic la fiert.
Carnea si carnaciorii erau deja infratiti asa ca le-am facut cunostinta in tuci cu ciupercutele, peste care am agaugat sosul de rosii deja fierbinte;
Am amestecat totul de 2-3 ori si am pus deasupra frunzele de dafin dupa care am lasat totul cam 20 mi la fiert pana sa scada;
Intre timp, intr-o sita speciala am spalat cu putina apa rece si lasat la scurt pastele;
In plus, mai am nevoie de putin sos de rosii care sa pun deasupra dupa ce asez totul in tava de cuptor ( inca 3 rosii cu putin busuioc si 1 catel de usturoi, tras totul la tigaie pana ce se ingroasa;
Intre timp, cuptorul era aproape incins, asa ca am uns un pic tava cu 2-3 lingurite ulei de masline, am asezat pastele, am pus cubuletul de unt taiat in 3-4 bucatele, peste compozitia delicoasa din tuci (din care am scos frunzele de dafin), am nivelat totul, am pus sosul de rosii suplimentar si am ornat cu felii de ardei si rondele de rosii;
Am lasat la cuptor la foc mediu in jur de 20 min;
Ce a iesit, eu m-am bucurat de savoare si gust, prezentarea doar in tava pentru ca n-am reusit sa asez in farfurie mai prezentabil pentru ca era totul moale, fierbinte, mirosea binisor si era si o chestie de foame :) Am facut o tava mare, va astept pe toti la masa ...." cine si-a adus de acasa" :)
Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor o mancare plina de savoare.