Tagliatele carbonara cu parmezan si bacon
Se fierb pastele conform instructiunilor. Ale mele in 7 minute erau fierte.
Se taie fasiute baconul. Se caleste ff usor cu uleiul de masline intr-o tigaie. Separat se amesteca bine de tot galbenusurile de ou cu smantana dulce lichida si condimentele (sare, piper, dupa gust...atenite insa sa nu fie sarat parmezanul si bacnul ca altfel nu mai trebuie pusa sare in plus). Se rade parmezanul.Recomand sa il cumparati bucata ca e mai bun la gust.
Se toarna deasupra la baconul rumenit amestecul de smantana cu galbenus bine batut si jumatate din parmezanul ras....se amesteca continuu si in 2 minute de dat in clocot se va ingrosa. Se opreste focul si se adauga peste acest sos pastele gata fierte, scurse si clatite cu apa rece in pealabil.
In farfurie se servesc calde, si se presara parmezanul ramas si frunza de busuioc drept decor.
Sunt excelente!!
1
recomand parmezanul bucata nu ras...e muult mai bun la gust!