Sosul bolognese se poate combina cu orice tip de paste. Eu mai aveam niste fundite (aduse din Venetia :) ) si le-am fiert pe-astea.
Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mica. Ceapa se curata si se toaca marunt, usturoiul la fel. Eu am pus si un fir de ceapa verde. Intr-o tigaie de teflon se pune uleiul de masline, apoi legumele si se lasa putin la inmuiat.
Se adauga apoi carnea si un pahar cu apa si se lasa sa scada putin, pana carnea isi schimba culoarea. Adaugam apoi rosiile taiate marunt si lasam sa fiarba bine, pana scade si sosul.
Condimentam cu sare, piper, putin rosmarin si salvie. La final eu am adaugat si o mana mare de ciuperci din borcan si marar tocat marunt (este optional, mie mi-era pofta de sos cu ciuperci ).
Intre timp am fiert si pastele, cam 7 minute, cat scria pe pachet, apoi le-am dat prin jet de apa rece.
Am pus pastele pe farfurie si sosul deasupra. Se poate presara parmesan din belsug, eu insa am ramas in pana
Pofta buna!