Paste alla napoletana

de Gusti in Spaghete, 30 Iun 2011 | 27601 vizualizari

 

Am preparat reteta de paste alla napoletana tras de mineca de busuiocul proaspat din frigider si de usturoiul nou luat din piata de la o mamaica ... Chiar acum primesc felicitari ... "Excelente sint" striga din sufragerie Irina :)) ... Va recomand sa pregatiti aceasta reteta de Paste alla napoletana ...

 

INGREDIENTE

  • paste fettuccine (sau spaghete, sau pene)
  • 2 cepe medii
  • 5-6 catei de usturoi intregi, curatati de coaja
  • rosii uscate (am folosit din cutie, conservate in ulei)
  • o rosie
  • ulei de masline
  • 2-3 frunze busuioc proaspat
  • 20 gr baza pentru mancaruri mirodenia 
  • sare
  • piper
  • un virf de cutit de oregano uscat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste alla napoletana:

Taiem ceapa marunt si o punem la calit alaturi de usturoiul catei intregi (dar curatati de coaja). La final vom inlatura usturoiul dupa ce uleiul i-a prins aroma. In timp ce se caleau, am taiat rosiile uscate si le-am adaugat apoi in tigaie (am folosit un wok, e ok sa fie mai larga, pentru ca la final punem pastele in ea, peste sos).

Am pus apa la fiert pentru paste intr-o craticioara, adaugind citeva picaturi de ulei si baz amirodenia fuchs.

Am taiat cubulete o rosie medie, carnoasa si am adaugat-o in wok.

Am pus pastele cind apa a inceput sa fiarba.

Din apa in care fierb pastele punem citeva linguri si in sos, pentru ca amidonul da consistenta sosului.

Am fiert pastele al dente (trebuie sa ramina usor tari, sa simti o urma a fibrei lor cind le incerci cu dintii).

Le-am strecurat si am adaugat pastele peste sos, amestecind 1-2 minute./

Am pus in farfurie si am adaugat busuioc proaspat, rupt bucati cu mina. (nu trebuie sa adaugati parmezan sau alte brinzeturi, caci ar anihila aroma busuiocului)

 

TIPS-URI

1

 In cartea sa "Bucataria lui Antonio Passarelli", simpaticul italian recomanda a fi insotite de un pahar de vin usor, putin fructat, alb sau roze

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste alla napoletana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ou, cascaval si Ceva Fin