Am preparat reteta de paste alla napoletana tras de mineca de busuiocul proaspat din frigider si de usturoiul nou luat din piata de la o mamaica ... Chiar acum primesc felicitari ... "Excelente sint" striga din sufragerie Irina :)) ... Va recomand sa pregatiti aceasta reteta de Paste alla napoletana ...
Taiem ceapa marunt si o punem la calit alaturi de usturoiul catei intregi (dar curatati de coaja). La final vom inlatura usturoiul dupa ce uleiul i-a prins aroma. In timp ce se caleau, am taiat rosiile uscate si le-am adaugat apoi in tigaie (am folosit un wok, e ok sa fie mai larga, pentru ca la final punem pastele in ea, peste sos).
Am pus apa la fiert pentru paste intr-o craticioara, adaugind citeva picaturi de ulei si baz amirodenia fuchs.
Am taiat cubulete o rosie medie, carnoasa si am adaugat-o in wok.
Am pus pastele cind apa a inceput sa fiarba.
Din apa in care fierb pastele punem citeva linguri si in sos, pentru ca amidonul da consistenta sosului.
Am fiert pastele al dente (trebuie sa ramina usor tari, sa simti o urma a fibrei lor cind le incerci cu dintii).
Le-am strecurat si am adaugat pastele peste sos, amestecind 1-2 minute./
Am pus in farfurie si am adaugat busuioc proaspat, rupt bucati cu mina. (nu trebuie sa adaugati parmezan sau alte brinzeturi, caci ar anihila aroma busuiocului)
1
In cartea sa "Bucataria lui Antonio Passarelli", simpaticul italian recomanda a fi insotite de un pahar de vin usor, putin fructat, alb sau roze