Pasta de tomate

de alinutzika in Bulion, 8 Sep 2012 | 10952 vizualizari

 

Un sos de rosii facut in casa, fara conservanti si foarte rapid de facut. Fiertul dureaza mai mult....
Intotdeauna mi-a displacut profund facutul bulionului. Pentru ca dureaza mult, produce multa mizerie , iar gustul lui nu se compara cu leguma in sine. Aceasta pasta foloseste toata pulpa legumelor, nu doar sucul. Iar vorbele batranesti cum ca nu ar rezista rosiile peste iarna daca scapam vreo samanta e doar poveste. Anul trecut nu mi s-a stricat nici o sticla. E atat de dulce pasta asta ca iti vine sa o papi (bei) goala. Iar la iarna, la tocanite, ciorbe, sosuri, pizza, paste, va fi ideala.

 

INGREDIENTE

  • rosii (cate aveti)
  • zahar (optional, daca rosiile sunt mai acrisoare) Eu nu am pus
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de tomate:

Rosiile se spala bine bine. Se taie partea in care a fost codita si apoi se taie in doua. fiecare rosie. Se dau la robot pe putere maxima,pana nu ramane urma de pielita. Chiar nu ramane. Apoi le fierbeti pana scad  la consistenta dorita de voi. Eu le-am lasat vreo 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de tomate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

alinutzika 1

09.09.2012, 22:24

gaby...sare nu....Pentru ca e un sos dulce si daca punem sare nu mai e...Dar ma rog, cine vrea un sos sarat, poate pune...

alinutzika 1

09.09.2012, 22:25

Claudia, ce ai cu semintele? Nu se vad prea tare, dupa cum vezi si in poze.....

mamaieelena 1

10.09.2012, 21:18

bun,bun

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de galuste cu pasta de tomate