Pasta de rosii

de luminita20_2006 in Bulion, 20 Sep 2011 | 7548 vizualizari

 

Ideala pentru paste, ciorbe si sosuri

 

INGREDIENTE

  • -2 kg rosii
  • -250 gr ceapa
  • - 1 tulpina telina
  • -3 catei de usturoi
  • -3 lingurite ulei de masline
  • -2-3 lingurite sare-piper
  • -1-2 lingurite zahar
  • -frunze de dafin
  • -frunze de busuioc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de rosii:

Rosiile si telina se spala, se curata ceapa, usturoiul si se taie toate cuburi. Se incinge uleiul intr-o oala se adauga o cana de apa. Se lasa la fiert la foc mic timp de o ora, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza cu sare, zahar(daca sunt dulci rosiile se pune numai o lingurira daca sunt mai acrisoare 2) si piper.

Se ia amestecul de pe foc si se paseaza rosiile. Pasta obtinuta se pune din nou pe foc amestecand din cand in cand. Se lasa sa mai fiarba 20 min. la foc mic.

Se toarna pasta in borcane curate se pun deasupra frunze de busuioc si se capseaza. Se aseaza intr-o oala inalta se pune apa pana la buza borcanelor . Oala se pune la foc si se lasa sa dea un clocot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

diaconta 1

20.09.2011, 19:42

la cat e de bogata piata,mai putem completa stocul

Rocsi 1

20.09.2011, 21:48

toate fetele sunt gospodine aici

kamy 1

21.09.2011, 16:28

buna tare,dar eu zic ca-i ketchup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulion