Ketchup foarte iute

de lia maria in Bulion, 25 Sep 2012 | 9604 vizualizari

 

Pentru ca noua in familie, ne place sa mancam ceva mai picant, am facut diverse retete de ketchup, dar pentru sotul meu, care mananca foarte picant, nici una dintre ele nu i-a ”gadilat” destul de tare papilele gustative si astfel am conceput aceasta reteta care in sfarsit  este pe gustul lui ! In cazul in care doriti sa preparati reteta, trebue musai sa va avertizez ca este o pasta extrem de iute/picanta !

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari rosii
  • 800 g ardei chili
  • 800 g ceapa rosie
  • 100 g usturoi
  • 100 g sare
  • 200 g zahar
  • 200 ml otet
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup foarte iute:

Spalam ardeii, gogosarii ii taiem in 6-8 bucati, depinde de marimea lor, le indepartam cotorul si semintele, iar la cei iuti le indepartam coditele si cu tot cu seminte si nervuri, ii taiem eventual in doua.

Curatam ceapa si usturoiul si le spalam. Toate acestea le maruntim in robot-ul de bucatarie( daca nu aveti le puteti trece prin masina de carne).

Punem intr-o cratita, pe foc,  otetul cu sarea si zaharul si amestecam pana se topesc. Adaugam legumele maruntite, omogenizam si lasam sa fiarba la foc mic una ora, amestec-and din cand in cand. Lasam putin la racit apoi trecem totul prin blender si obtinem o pasta densa dar care curge. Punem pasta dinnou la fiert pentru inca 15’ , dupa care ketchup-ul este gata. Il turnam in recipiente sterilizate pe care le punem la duns(in paturi) pana a doua zi. Etichetam, pozam si la  camara cu ele.

Ps: Daca nu aveti blender, puneti amestecul fiert (dupa cele 60’) direct in recipientele sterilizate, fara a mai fi nevoie de inca 15’ de fierbere, doar ca, sub aceasta forma nu-l mai puteti numi ketchup, ci mai degraba un sos foarte iute !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup foarte iute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ketchup (varianta mea)