Pasta de peste pentru iarna

de maria_claudia in Zacusca, 2 Noi 2010 | 52796 vizualizari

 

Aceasta reteta este ca o zacusca ,este delicioasa, mai ales in perioada de post cand sunt dezlegari la peste.Mama mea face reteteta aceasta de vreo 30 de ani si tot nu ne-am plictisit de ea ,nici intr-o iarna nui-a lipsit din camara.

 

INGREDIENTE

  • Ptr o portie:
  • 3kg peste curatat,
  • 500gr ceapa,
  • 1kg ulei,
  • 400gr bulion,
  • 7linguri otet,
  • sare.
  • foi dafin,
  • boabe de piper si enibahar,
  • 3-4catei usturoi.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de peste pentru iarna:

Pestele se taie bucati si se pune la fiert  in oala  minune ,impreuna cu apa otetul si putina sare ptr 15-20 minute,ceapa tocata se caleste cu uleiul apoi se adauga pestele care a fost scurs si dat prin masina de tocat ,condimentele si sare dupa gust . Se lasa la fiert pana se ridica uleiul la suprafata ,apoi se adauga bulionul si usturoiul pisat ,se mai lasa pe foc 10 minute amestecand continu.Cand s-a racit se pune in borcane apoi le punem la fiert ptr streilizat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de peste pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

aciba25 1

12.08.2011, 19:13

maria_claudia,am facut aceasta reteta si a iesit super gustoasa...iti multumesc! o recomand tuturor gospodinelor!!!!

aciba25 1

12.08.2011, 19:15

...eu am folosit in loc de bulion...suc de rosii si

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:07

orice e bun venit iarna din camara

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină