O salata ce merita atentia, aromata cu gust fresh. Aviz amatorilor gastronomiei turcesti. Preparat dupa Jamie Oliver.
Ideala consumata ca atare sau ca si garnitura la carne, peste.
Se prepara rapid fara prea multa experienta in bucatarie.
Intr-un bol, adaugam chimenul, boiaua si jumatate de lingurita sare, amestecam.
Adaugam cus cusul si apa clocotita, atat cat sa acopere totul.
Acoperim cu un capac si lasam 10 min.
Tocam ceapa, rosiile si castravetii dupa cum ne place.
Tocam si frunzele de patrunjel, coriandru. Menta eu am tocat-o mai grosier.
Cand a expirat timpul, adaugam pasta de tomate si amestecam bine, apoi restul ingredientelor, stropim cu suc de lamaie si ulei, amestecam, potrivim de sare si piper.
Salata este gata!
Se serveste ca atare sau ca si garnitura la carne, peste.
Pofta buna!
1
Daca doriti sa fie mai picanta puteti adauga ardei iute tocat marunt.
2
Nu va place frunzele de coriandru puteti sa le omiteti,insa se va simti si lipsa lui.
3
Nu lasati prea mult couscousul la inmuiat si nu adaugati apa mai mult decat sa -l acopere. Veti obtine un couscous apos.