Pasta bullets in sos de rosii cu legume si carne de vita

de hanna in Vita, 28 Iul 2015 | 3221 vizualizari

 

Daca ajungeti in vacanta in Maroc, Tunisia sau Egipt, nu ratati ocazia de a merge la cumparaturi in pietele mari de legume, condimente in saci si fructe. E o oaza de gustari :)
Aduceti cu voi ingrediente si mancaruri uscate : couscous, orz ( tlitli), pasta bullets ( aish, berkoukes in limba natala). Nu veti avea nici un regret, retetele se gasesc din plin.

 

INGREDIENTE

  • 8 cani de apa ( mai adaugati daca va place mai subtire )
  • 2 linguri ulei
  • cuburi din carnita de vita ( se pot omite sau inlocui cu pui)
  • 2 cartofi taiati cubulete
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 1/5 naut din conserva sau proaspat inmuiat peste noapte
  • 1 cana de bors
  • 2 rosii coapte bine sau bulion
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi intregi
  • patrunjel tocat dupa gust
  • sare
  • piper
  • boia dulce sau iute
  • 1 cana de pasta bullets
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta bullets in sos de rosii cu legume si carne de vita:

Eu am pregatit acest fel intr-o oala cu presiune pentru ca am folosit carnita de vita. 

Pentru inceput am pus carnita in ulei, la foc mic, am lasat sa se prajeasca putin dupa care am adaugat pe rand toate ingredientele, in afara de pasta bullets. 

Am inchis capacul si am lasat 45 minute la foc mic pana cand a iesit presiunea, a scazut apa si a ramas un sos picant ( am pus boia iute) si am reusit sa deschid capacul. Daca e nevoie, mai adaugati apa ca sa nu se lipeasca mancarea cand vin puse pastele, care se umfla si iau si ele din sos. 

Daca sunteti multumit de sos si de gust, adaugati pasta bullets si invartiti cu o lingura de lemn, inchideti capacul si mai lasati 10 minute la foc mic. 

Serviti cu patrunjel proaspat tocat. 

TIPS-URI

1

Inainte de a adauga pasta bullets la sos, clatiti-le in apa rece si puneti-le la stors. Ca si orezul ele sunt acoperite intr-un praf de amidon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta bullets in sos de rosii cu legume si carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida