Pentru ca habar n-am avut ce denumire sa le dau, fiica-mea le-a zis clătuş sau kurtite, pentru ca, zice ea minunatiile astea atat de gustoase sunt combinatie intre clatitele cu finetti si banane si kurtos. Am ramas totusi la ceva mai simplu. Friganele cu finetti si banane. :) Nu e inventia mea, am vazut asta pe facebook pe o pagina bulgareasca(cred) "Bon apetit".
https://www.facebook.com/video.php?v=10152680193046348&set=vb.63301101347&type=2&theate
Fara ingrediente,fara masura,totul "din ochi",cert este ca a iesit ceva absolut senzational. Fiica-mea, cand a gustat prima data, mi-a zis asa: "Mami, mi s-au inmuiat genunchii la cat sunt de bune...!!!! Doamneeeee!!!!" Este si bomba calorica, e foarte adevarat, asa ca, mancati doar una. :P Eu vorbesc? Ca am mancat 3 din prima. :))) Ce mai conteaza, nu fac in fiecare zi! Am sa va dau ingredientele folosite de mine.
Sper sa fiu destul de explicita,daca nu voi atasa si poze cu fiecare pas in parte si sigur veti intelege. Mai aveti si link-ul la clip si va puteti uita. :)
Feliile de paine le decupam de coaja.Cu ajutorul unui sucitor,le intindem putin. Procedam ca atunci cand intindem aluatul pt gogosi.Punem o lingurita finetti(eu l-am incalzit pe baie de aburi ca sa fie mai usor de intins) si intindem pe toata felia, apoi punem intr-o margine banana (doua lingurite). Rulam usor felia de paine. Oul il batem putin cu furculita,adaugam laptele, zaharul si vanilia si amestecam bine. Dupa ce terminam painea de umplut si rulat, introducem fiecare bucata in compozitia de ou cu lapte si zahar.Punem apoi la prajit in uleiul incins. Prajim pe ambele parti.Scoatem pe o farfurie. Separat, pregatim zaharul, nuca macinata si scortisoara. Dam fiecare bucata prin acest amestec pe toate partile. Punem pe farfurie. Se serveste alaturi de frisca batuta. Delicios!!!