Budinca cu portocale si foi de placinta

de Merisor in Dulciuri, 20 Feb 2014 | 5665 vizualizari

 

Ieri v-am prezentat o budinca pentru micul dejun, iar azi va prezint o budinca pentru desert.
Chiar daca am folosit foi de placinta, nu o pot denumi placinta, pentru ca are textura de budinca, foile sunt introduse in compozitie iar placinta eu stiu ca trebuie sa fie de fapt o umputura intre doua foi, dar poate gresesc. :)
Este o budinca foarte buna si aromata!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi de placinta
  • 4 oua
  • 200 gr iaurt
  • 200 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 portocala mare
  • 1 plic praf de copt cu sofran
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu portocale si foi de placinta:

Mai intai rupem foile de placinta si le rasfiram sa se usuce putin, pana cand pregatim celelalte ingrediente.

Curatam portocala, coaja o dam pe razatoare, iar feliile, dupa ce am indepartat pelicula alba, le taiem in bucatele mai micute. 

Mixam ouale impreuna cu zaharul si putina sare, adaugam iaurtul in care dizolvam praful de copt, apoi uleiul, coaja rasa de portocala si omogenizam totul.

Introducem in compozitie foile de placinta rupte si bucatile de portocala.

Tapetam o tava cu putin ulei sau unt si turnam compozitia in ea.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, pana se rumeneste bine.

Dupa expirarea timpului, mai lasam budinca in tava cateva minute sa se mai raceasca, apoi o rasturnam si o portionam.

Se poate servi atat calda cat si rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu portocale si foi de placinta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Alexandra Burz 1

25.02.2014, 22:09

Super idee

Alexandra Burz 1

25.02.2014, 22:10

Aromata si gustoasa

Ina 1

27.02.2014, 22:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post umplute cu rahat