Nu este Tiramisu reţetă originală, dar a fost... yuum :))) merita sa il incercati, combinatie dementiala - cafea - piure castane -lichior amaretto - cacao.
Tiramisu reţetă originală
Intr-un castron, punem branza mascarpone, zaharul pudra si laptele dulce. Desfacem usor, cu un tel, branza in lapte, pana se omogenizeaza. Adaugam piureul de castane, lichiorul si amestecam in continuare. Ideal ar fi sa ne folosim de un mixer. Dam deoparte crema.
Pregatim un recipient, o tava, eu am folosit o tava termorezistenta, nu foarte mare. Asezam doua straturi de piscoturi. Insiropam cu cafeaua amara. Eu am nimerit niste piscoturi atat de pufoase, incat nu le-am insiropat foarte mult.
Turnam crema de castane, nivelam, mai punem un strat de piscoturi, apoi presaram cacao din belsug.
Dam la frigider pentru a se aseza prajitura si pentru a se raci.
Portionam si servim alaturi de o cafea daca doriti. Este excelent!
1
ingredientele costa aproximativ 28 lei.
2
daca folositi piscoturi mai crocante, insiropati mai bine piscoturile!