Pasca fara aluat cu ciocolata

de Tabita _ in Dulciuri, 14 Iun 2013 | 20066 vizualizari

 

Pasca rapida, pufoasa si aromata, buna in orice perioada a anului. Reteta: truedelights.ro Glazura: La Lena

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 4 galbenusuri de ou
  • 3 albusuri de ou
  • 120 g zahar
  • 200 g branza proaspata
  • 200 g smantana
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • esenta de lamaie
  • esenta de rom
  • 50 g stafide
  • 30 g biscuiti macinati (pt tava)

Glazura:

  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri de unt.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat cu ciocolata:

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.

Stafidele se pun in apa calda cu esenta de rom si se lasa pana se umfla.

 Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si uleiul adaugat in fir subtire, pana se obtine o compozitie cremoasa, deschisa la culoare.

Intr-un bol incapator, se pune branza proaspata si se paseaza bine cu o furculita. Peste ea se adauga smantana, stafidele (scurse si sterse de apa), faina, grisul, praful de copt, esenta de lamaie si crema de galbenusuri. Se amesteca bine.

Albusurile se bat spuma cu sarea si se incorporeaza usor in compozitie.

Se tapeteaza forma (26 cm) cu hartie de copt si se presara cu biscuiti macinati, apoi se toarna aluatul de pasca.

Se incinge cuptorul la 180° C si se coace timp de 25-30 minute, pana se rumeneste frumos la suprafata.

Dupa ce se raceste, se scoate hartia de copt si se aseaza pe un platou.

Glazura: Intr-o cratita se amesteca 4 linguri de zahar cu 3 linguri apa, 2 linguri cacao si 2 linguri de unt.

Se pune pe foc si cand se dizolva toate ingredientele si incepe sa fiarba usor compozitia se da focul mic si se lasa putin pana se ingroasa ca un aluat de clatite.

Aceasta compozitie se toarna peste pasca, se lasa 10-15 minute, apoi se da la frigider pentru 2-3 ore minim.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de glazura, se poate pudra cu zahar.

2

Este foarte buna calda, dar si mai buna este servita rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu pandispan