Orez cu lapte si nectarine caramelizate

de mirela0911 in Dulciuri, 23 Sep 2013 | 3389 vizualizari

 

Atat de simplu si atat de bun!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 2 cani apa
  • 1 cana lapte
  • un praf de sare
  • zahar dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 nectarine
  • 3 lg zahar
  • 60g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si nectarine caramelizate:

Se spala bine orezul si se pune la fiert cu apa si praful de sare la foc mediu. Cand a scazut apa, se adauga laptele, zaharul si zaharul vanilat. Se lasa la foc mediu pana ce orezul a fiert. Se ia de pe foc si se acopera oala cu un capac.

Intre timp se spala nectarinele si se taie felii subtirele. Cele 3 lg de zahar se pun intr-o tigaie si se lasa la foc pana se topeste. Se adauga untul si se amesteca pana ce se topeste apoi se aseaza in tigaie feliile de nectarine si le lasam 2-3 minute pe o parte dupa care le intoarcem pe cealalata parte. 

Se pune orezul in boluri iar apoi se aseaza deasupra 3 felii de nectarine si se toarna sos caramel. Se serveste cu mare placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si nectarine caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte & Sos caramel