O reteta veche de peste 30 de ani.
Aluatul se intinde foaie si se aseaza in forma de tort/pasca tapetata cu hartie, inclusiv pe margini. Cine doreste, poate face din aluat un fel de colăcel cu care orneaza marginea formei.
Se umple cu urmatoarea compozitie: galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema consistenta. Se adauga ciocolata topita in cateva linguri de lapte sau de apa, si racita aproape complet, se mixeaza sa se omogenizeze, iar la urma se amesteca de sus in jos cu o lingura albusurile batute spuma tare. Optional se orneaza pe deasupra cu mieji de nuca.
Tava se da la cuptorul preincalzit la foc mediu (180 grade) cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea si cand este gata se scoate tava, se lasa 10 minute sa se racoreasca si se scoate din forma cu tot cu hartia de copt, iar cand este racita complet, se dezlipeste usor hartia de pe pasca.