Pasca cu branza si caramel

de ela in Dulciuri, 4 Mai 2013 | 7092 vizualizari

 

am avut ceva probleme cu ea,dar pana la urma i-am dat cumva de capat :)) a dat aluatul peste tava...am avut oua de casa,de acolo vine culoarea turbata a aaluatului :))

 

INGREDIENTE

  • 180 gr branzica de casa cu stafide de la Covalact
  • 450 gr branza de vaci cu stafide si vanilie Raraul
  • 450 gr branza de vaci pentru placinte si prajituri Raraul
  • 10 oua
  • 200 gr stafide
  • 300 gr zahar pudra
  • 1 fiola esenta de rom
  • 250 ml margarina Unirea Experta lichida(sau margarina normala pe care o topim si o lasam la racit)
  • 100 gr smantana
  • 100 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • GLAZURA:
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 2 linguri apa
  • 50 gr ciocolata
  • fulgi de ciocolata
  • 50 gr nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si caramel:

Amestecam toate felurile de branza si punem la scurs cu putin timp inainte.

Stafidele le punem in esenta de rom cu cateva ore inainte.

Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si batem bine. Incorporam si galbenusurile, treptat, apoi margarina lichida, branza, smantana, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, stafidele si omogenizam bine compozitia.

Tapetam un vas termorezistent cu hartie de copt in care turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit, la foc mic, pana se rumeneste frumos aluatul (verificam cu scobitoarea). Lasam sa se raceasca, dam jos hartia de copt si transferam pe o farfurie mai mare.

Pregatim glazura:

Amestecam bine amidonul cu laptele.

Caramelizam zaharul intr-o craticioara, stingem cu apa. Adaugam amidonul stins in lapte si apoi ciocolata si amestecam repede pana se topeste ciocolata.

Turnam peste pasca si nivelam, apoi presaram deasupra alune zdrobite si fulgi de ciocolata.

TIPS-URI

1

lasa branza la scurs intr-o sita cu vreo ora inainte

2

folosim o forma de copt de 30 cm, daca este de 28 cm, punem doar 9 oua

3

puteti sa folositi doar branza dulce, 1kg, dar atunci puneti 400 gr zahar in compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos