Am incercat o varianta de pasca dulce acrisoara. MI-a placut mult gustul si cu siguranta o voi repeta.
Am cernut faina intr-un castron si am adaugat praful de copt si jumatate din cantitatea de zahar. Am amestecat un pic cu o lingura.
Ouale le-am batut cu restul de zahar. Am adaugat branza de vaci faramitata peste oua si am amestecat.
Am adaugat untul topit peste faina, apoi compozitia de oua cu branza si am amestecat bine sa se incorporeze toate ingredientele. Am adaugat o cana si jumatate de lapte dulce si am abtinut o compozitie ca o smantana groasa.
Am tapetat o forma de copt cu unt si faina si am turnat compozitia. Deasupra am adaugat visinele.
Am dat la cuptor, la foc mediu, cam 60 minute. Dupa ce s-a rumenit frumos, am scos din cuptor si am lasat la racit!
Am taiat dupa ce s-a racit de tot.
1
ingredientele costa aproximativ 25 lei.
2
se poate suplimenta cantitatea de zahar, eu prefer mai acrisoara.
3
visinele nu le-am dezghetat de tot.
4
se poate pudra cu zahar dupa ce s-a racit.