Pentru umplutura am mixat bine branza cu zahrarul, apoi am adaugat ouale si am mixat pana a devenit cremoasa. La final am adaugat aromele si stafidele.
Aluatul este acelasi cu cel folosit la cornurile pufoase. Eu am framantat si de aceasta data la robot si mi-am usurat mult munca :).
Am acoperit apoi aluatul si l-am lasat la dospit ~ 1 ora si jumatate.
Dupa ce a dospit l-am rasturnat pe masa de lucru usor infainata si l-am impartit in jumatate.
Din jumatate intindem o foaie care sa acopere fundul tavii rotunde (tava mea are diametrul de 27 cm).
Asezam aluatul intins in tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt). Deasupra punem umplutura de branza.
Din aluatul ramas facem o impletitura ( eu am impletit in 5) pe care o punem
usor de jur imprejurul tavii. Din capetele ramease am rasucit doua snururi pe care le-am pus pe mijloc, in forma de cruce.
Lasam pasca la crescut 20 de minute, la loc caldut.
Dupa ce a crescut ungem cu galbenus desfacut in 2 linguri de lapte si dam la cuptor 10 minute la foc mare. Dam apoi focul mic si lasam inca 20-30 de minute, pana se runemeste frumos deasupra.
Eu in primele 10 minute pun in cuptor tava mare de aragaz, iar apoi o scot. Asa sunt sigura ca nu se arde pasca.
Dupa ce s-a copt scoatem din tava si lasam sa se raceasca pe un gratar.