Parjoale moldovenesti cu maioneza si ceapa

de Dea_Dea in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2013 | 17152 vizualizari

 

Bunee tare! Am facut prima data si ne-au placut

 

INGREDIENTE

  • PARJOALE:
  • 800 gr carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • un morcov
  • un cartof
  • 4 linguri pesmet
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • marar
  • partunjel
  • Pesmet pentru dat parjoalele inainte de prajire
  • ulei pentru prajit
  • MAIONEZA
  • un galbenus fiert
  • un galbenus crud
  • 2 linguri mustar dulce
  • 150-200 ml ulei
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • boabe de piper
  • foaie de dafin
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale moldovenesti cu maioneza si ceapa:

Am pus in castron carnea, ouale, pesmetul, ceapa tocata , morcovul ras pe razoatoarea mica, catroful ras pe razatoarea mica si stors, sare, piper, usutroi pisat, marar si patrunjel. Le-am amestecat toate , si am facut chiftele mai mari . Se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins.Se scot pe farfurie cu servetel sa absoarba uleiul.

Maioneza: Galbenusul fiert se pune in castron si se piseaza cu furculita. Se adauga galbenusul crud , se amesteca , iar apoi se adauga mustarul si zeama de lamaie, se amesteca din nou sa se omogenizeze.Apoi se toarna uleiul putin cate putin mixand continuu, si tot asa pana cand maioneza nu curge din vas.

Ceapa se taie pestisori si se pune la fiert cu apa , boabe de piper si o frunza de dafin , cateva minute , pana se inmoaie. Se scurge si se amesteca cu maioneza ...

TIPS-URI

1

Pesmetul din compozitie se poate inlocui cu paine inmuiata si stoarsa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti cu maioneza si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tapas cu chiftelute, sos de maioneza si ceapa