Parjoale din cartofi - chiftelute din cartofi de post

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 14 Dec 2013 | 23383 vizualizari

 

Simple si gustoase, pentru zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • o ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • verdeata ( patrunjel, marar )
  • 200 g pesmet
  • 70 g margarina
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale din cartofi - chiftelute din cartofi de post:

Se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja.

Dupa ce au fiert, se lasa sa  se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza, eu i-am dat prin masina de tocat, la fel am procedat si cu ceapa, usturoiul si verdeata.

Se pun celelalte ingrediente si se omogenizeaza compozitia.

Trebuie sa iasa o compozitie lipicioasa.

Se formeaza bilute cu mana umeda.

Se pun in uleiul incins bine ( uleiul nu trebuie sa fie doar pe fundul tigaii, ci ele sa fie acoperite in totatlitate ).

Se intorc usor pe ambele parti.

Se scot pe un servetel pentru a absorbii surplusl de ulei.

Se servesc atat calde cat si reci ( eu una le prefer reci, insa sunt persoane care le mananca doar calde )alaturi de un sos sau o salata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale din cartofi - chiftelute din cartofi de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

deyutzky 1

14.12.2013, 23:49

imi plac

Khristiana 1

10.07.2014, 08:55

La cuptor nu merg?

Rahela Velicu 1

28.06.2021, 18:23

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume cu masline (de post)