Lipii cu faina integrala umplute cu legume

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 21 Feb 2013 | 5670 vizualizari

 

E prima data ca fac lipii de casa si nu am luat o reteta anume ci am facut din aluatul de paine cu care, zic eu, ne putem juca oricum. Le-am umplut doar cu legume si au fost foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • Lipii
  • 350 gr faina alba
  • 150 gr faina integrala
  • 350 ml apa calda
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa sare grunjoasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru uns:
  • ulei sau ulei de masline
  • seminte de susan
  • Umplutura:
  • sos mexican si sau sos chili
  • castravete
  • ridiche alba
  • praz
  • ardei rosu
  • dupa gust puteti adauga sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii cu faina integrala umplute cu legume:

Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul. 

Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea.

Turnam drojdia dospita peste faina si amestecam usor adaugand treptat si restul de apa calduta. Framantam cu mana si spre final adaugam si uleiul de masline.

Aluatul obtinut e usor lipicios. Punem la dospit acoperit la loc cald timp de aprox 40 minute.

Impartim aluatul in 8 parti egale din care formam 8 bile pe care le lasam la dospit inca 20-30 minute.

Intindem apoi fiecare bila pe masa de lucru tapetata cu faina si folosind sucitorul.

Ungem suprafata fiecarei lipii cu putin ulei sau ulei de masline si presaram deasupra seminte de susan.

Punem lipiile in tava mare tapetata cu hartie de cop (incap cate doua) si dam la cuptorul preincalzit la 200-210 grade timp de aprox 5 minute.

Scoatem din cuptor si le asezam intr-un prosop.

Ungem lipiiile cu sos mexican si asezam in mijloc legumele taiate felii. Rulam lipia si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii cu faina integrala umplute cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

T I M E A 1

21.02.2013, 21:35

Ma bucur ca va plac Si ca sa raspund la intrebari : eu le-am mancat doar cu legume si sotului i-am pus si branza si sunca. Dar ideea era sa prezint ceva mai sanatos si light doar cu legume

MVMih 1

02.03.2013, 14:33

E ceva ...ceva ceva !!!!...intr-un mare fel!!..Nu cred sa am rabdare sa prepar...decat sa savurez....adica sa ma invite la masa cineva care a gatit asemenea bunatate

Bya Ralu 1

23.07.2013, 23:24

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu prune si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Burrito cu pui