by diaconta
nu stiu acu' daca parizienele se fac dulci...eu am avut doar branza sarata,si maaareeee pofta de ele, ca prea bine aratau la dia...asa ca m-am pus pe treaba...
aluat:
umplutura:
Acu' cica ies 8 bucati...da' eu am intins bucatile astea cam mult si mi-au iesit niste pariziene...Kilometrice...asa ca la sfarsit le-am taiat pe fiecare in doua.
Aluatul e cel facut de Dia, doar ca eu am renuntat la cele 70 g zahar, dat fiind ca am facut cu umplutura sarata, si am adaugat in plus o lg-ita de sare.
Se face maiaua amestecand drojdia cu o lg-ita de zahar, 2 lg de lapte si o lg faina si se lasa la dospit acoperita cu o folie.
Dupa ce dospeste bine se toarna peste faina, se adauga oul, sarea, untul moale si cu laptele se framanta bine pana se face un aluat moale si omogen....
Eu am framantat vreo 10 min.
Se pune in castron aluatul, eu am uns bine cu ulei de masline deasupra, si se lasa la loc cald sa creasca bine...eu am lasat vreo 3 ore...ca am avut timp....
Intre timp se pregateste umplutura:
Branza se amesteca bine cu oul si cascavalul ras, se adauga si smantana si dupa preferinta putin chimen.
Se poate renunta la chimen in umplutura si sa se presara doar deasupra.
Aluatul se imparte in 8 parti egale, aprox.
Fiecare bucatica se intinde in forma dreptunghiulara , jumatate se taie fasii iar pe partea cealalta se presara umplutura.
Se ruleaza apoi dinspre partea cu umplutura spre partea franjurata, inchizand bine si marginile ca sa nu iasa umplutura.
Eu am pus si ceva mezel in cateva, ca tot aveam ratacit prin frigider .
Se aseaza in tava unsa si infainata si se lasa la crescut iar vreo ora.
Deasupra rulourilor se presara cascaval., seminte de susan si chimen.
Se incinge cuptorul la 180 g si se coc cam jum de ora, 40 min maxim.