Parfe cu ciocolata alba

de lilik in Dulciuri, 28 Aug 2012 | 4839 vizualizari

 

Un desert cremos,racoros dar mai ales delicios...

 

INGREDIENTE

  • 150 gr ciocolata alba
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 1 lingurita zahar pudra
  • zeama de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfe cu ciocolata alba:

Separam albusurile de galbenusuri si incepem sa mixam albusurile cu un praf de sare si 2 picaturi zeama de lamaie.

Intr-o craticioara punem 100 gr zahar si 10 linguri de apa,apoi punem pe foc mic.Siropul obtinut il punem fierbinte peste albusuri ,mixand in continuare pana obtinem o bezea tare.

In alt vas punem galbenusurile si incepem sa le mixam.Intre timp facem alt sirop din 100 gr zahar si 10 linguri de apa,pe care il punem fierbinte peste galbenusuri ,mixand in continuare pana se racesc si obtinem o crema albicioasa.

Punem ciocolata la topit cu 100 ml smanatana pt frisca,cand este gata dam deoparte si lasam sa se raceasca,timp in care mixam restul de smantana cu zaharul vanilat si zaharul pudra.

Adaugam ciocolata topita peste crema de galbenusuri,amestecam usor apoi punem frisca treptat si bezeaua.

Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena,apoi punem intr-o forma de chec si daca ne ramane punem in alt vas si acoperim cu folie transparenta.

Dam la congelator o noapte apoi servim dupa plac.

Eu am facut putin sosulet de ciocolata cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de lamaie