Gogosele pufoase cu iaurt

de Lavinia in Dulciuri, 3 Apr 2014 | 48934 vizualizari

 

Super pufoase ,aromate si delicioase.Haideti la gogosi;;)

 

INGREDIENTE

  • aprox .1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 100 ml apa minerala calduta
  • 7 linguri de zahar
  • 300 g iaurt gras
  • coaja de la o portocala
  • coaja de la o lamaie
  • 100 ml lapte caldut
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 60 ml ulei
  • 60 g unt topit
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele pufoase cu iaurt:

Intr-un vas incapator am amestecat 900 g faina cu sarea. Am amestecat drojdia proaspata cu 2 linguri de zahar si 100 ml apa minerala calduta pana s-a lichefiat. Am facut o adancitura in mijlocul fainii ,am pus amestecul de drojdie si am lasat sa dospeasca 10-15 minute. Am adaugat apoi zaharul, zaharul vanilat, coaja de citrice, iaurtul, ouale batute cu un praf de sare, laptele caldut si untul topit si am amestecat usor pana am incorporat toate ingredientele.

Am transferat apoi aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si am inceput sa framant aluatul incorporand treptat si uleiul. Va iesi un aluat destul de moale dar asa trebuie sa fie.(doar daca este exagerat de moale si nu poate fi framantat mai presarati din cand in cand faina) Am uns aluatul cu putin ulei si l-am pus la dospit la loc caldut ferit de curenti pentru aprox 1 ora.

Am framantat aluatul cateva secunde pentru a elimina aerul din el apoi l-am impartit in 2 parti. Am intins fiecare parte intr-o foaie mai groasa (1-1.5 cm) si cu ajutorul unui pahar am decupat gogoselele.(am avut un pahar mai micut si mi-au iesit in jur de 70 de gogosi)

Am pus uleiul la incins si am prajit gogosile pe fiecare parte la foc mic spre mediu pana s-au aurit frumos. Am scos gogosile pe servetele de hartie absorbante, le-am lasat putin la racit apoi le-am tavalit prin zaharul pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele pufoase cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post