Stiati ca... Tonka se foloseste in lapte, smantana lichida, inghetata si cu ciocolata. Se poate folosi in locul pastaii de vanilie, in creme, mousse-uri, ciocolata topita, glazuri, in pandispan, in deserturi in general.
1. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga fulgii de orz, mierea si fulgii de migdale. Se lasa pe foc mic pentru 10-12 minute, amestecand din cand in cand sa se distribuie in mod egal untul si mierea, dupa din amestecul de fulgi se formeaza primul strat al desertului (in pahar).
2. Branza de quark se amesteca cu chai latte si tonka razuita. Aceasta formeaza al doilea strat al parfait-ului.
3. Mango se curata de coaja, se taie cubulete si se toaca in blender, formand al treilea strat al parfait-ului.
4. Repetati asezarea ingredientelor pe straturi in aceeasi ordine: fulgii rumeniti, branza si mango.
5. Deasupra se decoreaza cu mango taiata cubulete si tonka razuita.