Mai avem inghetata din aia alba? :)))) Suna bine nu-i asa? Asta inseamna ca i-a placut pofticiosului si nu poti decat sa te bucuri!
Va invit la desert delicios de vara( e anotimpul inghetatei asa ca zic sa profitam)!
Timpul de preparare este scurt, insa asteptarea face diferenta, va trebui sa stea o zi intreaga la congelator sau peste noapte.
Intr-o tigaie, punem alunele si le tinem pe foc mic 3 minute, miscand usor pe flacara pana capata aroma. Racim alunele si le facem pudra la robot.
In bolul mare al mixerului, punem laptele condensat si crema de ciocolata si mixam un minut, adaugam frisca lichida si mixam inca un minut si mascarpone si mixam din nou un minut.
Punem si pudra de alune (jumatate din ea) si amestecam bine (puteti opri si pentru decor).
Tapetam cu folie de prospetime o forma de chec si turnam compozitia, apoi o punem la congelator, minim sase ore.
Rasturnam pe un platou, scoatem folia si o punem din nou in forma de chec unde o vom pastra pana se termina.
Scoatem forma taiem felia dorita si o decoram cu pudra de alune si bucati intregi.
E minunata, cremoasa, delicioasa, asa cum ii sade bine unei inghetate de casa!