Parfait

de Toamna07 in Dulciuri, 27 Apr 2012 | 12478 vizualizari

 

Parfait-ul este un fel de inghetata foarte cremoasa pe care eu am facut-o in 3 straturi,delicioase .

 

INGREDIENTE

  • 500 ml. frisca
  • 9 oua
  • 3 plicuri zahar vanilinat bourbon
  • 3 linguri ness
  • 2 linguri caaco
  • 6 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait:

Separam albusurile de galbenusuri; albusurile le punem intr-o cratita si le mixam impreuna cu 2 linguri de zahar pana se intaresc si apoi le amestecam cu frisca batuta.

Galbenusurile le impartim in 3 castroane mari (cate 3 galbenusuri in fiecare vas) si... in primul castron adaugam vaniliile + 2 linguri de zahar si amestecam. Al doilea castron 2 linguri de cacao+ 2 linguri de zahar = amestecam.Al treilea castron,la fel ca celelalte = 3 galbenusuri +3 linguri ness + 2 linguri ness=amestecam. Albusurile batute si amestecate cu frisca  se impart in mod egal in cele 3 vase si se amesteca fiecare in parte.

Compozitia se pune intr-un vas de yena dreptunghiular sau o forma de cozonac, astfel:Se tapeteaza forma cu folie alimentara si turnam  jos compozitia cu cacao, peste ea punem compozitia cu vanilie , iar ultima este compozitia cu ness.

Se da la congelator pana se intareste.Super aromata si cremoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aprikosenparfait Torte (Tort parfait de caise)