Ciulama cu ciuperci si mazare

de Rocsi in Mancaruri de legume, 3 Mar 2015 | 4761 vizualizari

 

Un preparat atat de simplu dar atat de bun. Poate fi servit ca atare sau ca si o garnitura langa o bucatica de carne, voi alegeti...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr mazare la borcan
  • 1 bocan mic de ciuperci intregi
  • 1 ceapa
  • 3-4 crengute marar verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri faina
  • 3-4 linguri cu varf smantana
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu ciuperci si mazare:

Curatam ceapa si o tocam marunt. Mazarea o scurgem de zeama, o spalam cu apa rece, ciupercile le spalam si le taiem felii.

Intr-o cratita incingem uleiul, innabusim ceapa 2 minute. Adaugam ciupercile, le lasam 2 minute pe foc, apoi punem apa cat sa le acoperim. Lasam sa fiarba la foc potrivit si cand ciupercile sunt facute pe jumatate, dam drumul la mazare (fiind de la borcan era fiarta). Condimentam cu sare si piper, mai adaugam putina apa calda daca este nevoie. Cand sunt bine fierte legumele si zeama este scazuta suficient, dizolvam faina cu putina apa, ii dam drumul in oala printr-o strecuratoare si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase. Dam focul mediu, lasam sa dea cateva clocote. Adaugam smantana, usturoiul curatat si tocat marunt, mai lasam pe foc 1 minut.

Luam cratita de pe aragaz, presaram mararul tocat marunt. Acoperim cu un capac pentru 10 minute, apoi servim.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu ciuperci si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

08.03.2015, 21:27

Ksenya e super si varianta ta

Rocsi 1

08.03.2015, 21:28

Mariana

Rocsi 1

08.03.2015, 21:28

Ma bucur Mihaela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ghebe