Curcan cu ananas

de Retete cu Margareta Cismasiu in Curcan, 15 Ian 2015 | 6024 vizualizari

 

Pentru masa de Craciun ,ca fel principal,am gatit aceasta friptura de curcan cu ananas.Frageda,aromata,picanta dar si putin dulce a fost o incantare pentru musafiri.Se poate face din orice parte a curcanului.Eu am facut friptura din pulpa superioara.

 

INGREDIENTE

  • carne de curcan (in cazul meu pulpe superioare),
  • 1 ananas,
  • 2 ling zahar,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • coriandru,
  • ulei de masline,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 11/2 pahar vin alb.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu ananas:

Pulpele de curcan se dezoseaza si se taie fasii potrivit de mari.Se pregateste o marinada din ulei de masline,vin,sare,piper,cimbru,coriandru,usturoi.Se tine carnea in aceasta marinada cateva ore (ideal de seara pana dimineata) apoi se scoate si se pune intr-o tigaie.Sosul ramas se toarna deasupra si se da la cuptor.

Ananasul se curata,se scoate miezul si se taie rondele.Se poate folosi si ananas din conserva.Se caramelizeaza doua linguri de zahar,se adauga rondelele de ananas si se stinge cu jumatate cana de vin.Se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul iar ananasul se inmoaie.Se toarna totul peste carne si se da la cuptor pana scade bine sosul din tigaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]