Este prima data cand fac papricas si pentru aceasta m-am inspirat de la Bylaura, pentru ca a inscris aceasta reteta in concursul pentru multicooker..
A iesit ceva bun de tot si se cere bis!
Multumesc, Laura, pentru reteta!
Punem uleiul in vasul multicookerului, setam functia FRY pentru 10 minute si calim ceapa tocata solzisori pana devine translucida, apoi adaugam pulpele de pui asezonate cu sare si piper si incercam sa le rumenim usor pe o parte si pe alta.
Dupa expirarea timpului FRY, adaugam apa calda cat sa fie pulpele acoperite si setam programul STEW pentru 30 de minute.
Inchidem capacul si pregatim restul ingredientelor.
Pentru galuste, amestecam ouale cu uleiul si faina, adaugam putina sare si lasam compozitia deoparte.
Punem o oala cu putina apa pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere, cu ajutorul unei linguri umezite de fiecare data in apa, formam galustele pe care le scufundam in apa fierbinte.
Le lasam sa fiarba pana cand incep sa se ridice deasupra, apoi le scoatem intr-un alt vas, cu ajutorul unei palete.
Dupa 15 minute de preparare a pulpelor de pui, adaugam pasta de rosii si ardei, boiaua, foile de dafin si usturoiul taiat marunt, apoi spre final vom adauga si galustele, si vom mai potrivi mancarea de sare si condimente.
Dupa expirarea timpului, incercam galustele daca sunt patrunse, iar daca nu sunt mai prelungim timpul cu 5 minute sau cat va fi cazul, apoi deconectam aparatul de la sursa de curent si adaugam patrunjelul tocat.
Nu stiu daca am obtinut eu gustul care trebuia, dar tare mult ne-a placut aceasta mancare.
Reteta Laurei de unde m-am inspirat, este aceasta:
http://www.bucataras.ro/retete/papricas-de-pui-in-vasul-zepter-48177.html