Un fel principal gustos, cu ingrediente simple...
Pentru galuste:
Carnea de pui, spalata si portionata, se rumeneste in cateva linguri cu ulei, pe toate partile.
Adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul cubulete, foile de dafin, sare si lasam la calit cateva minute. Presaram boiaua, piperul, amestecam continuu pentru a nu se arde si turnam apa calda cat sa acopere carnea. Fierbem pana cand aceasta e bine patrunsa.
Intre timp, pregatim galulustele; batem ouale cu sare si adaugam faina cat sa avem o compozitie cu consistenta unei creme.
Dupa ce carnita e gata, inmuiem o lingura in sosul fierbinte, luam cate putin din compozitia de galuste si adaugam in mancare. Galustele fierb foarte repede, cam in 3 minute.
Smantana se amesteca cu trei linguri cu faina si cateva linguri cu apa, apoi se toarna peste mancare si se amesteca foarte bine.
Se mai lasa pe foc cateva minute, apoi se da deoparte si se adauga patrunjelul tocat marunt.