Acest papricas a aparut datorita unei cereri speciale a unor prieteni ai blogului papabundetot….va voi dezvalui la momentul potrivit despre ce este vorba…deocamdata,mancam bine si ne amintim de copilarie si de perioadele petrecute la bunici,atunci cand bunica ne facea toate poftele si gatea ca nici o alta persoana de pe planeta
Pentru aceasta reteta am folosit carne proaspata de porc si afumatura si o gramada de alte minunatii ale naturii:
Pentru galuste:
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin unt si ulei pana cand ceapa devine sticloasa (aveti grija sa nu se arda),se adauga apoi o lingura de boia dulce,2-3 foi de dafin si se mai lasa putin pe foc. Adaugam apoi carnea (si cea proaspata si afumatura) si le lasam putin sa se caleasca 2-3 minute,adaugam apoi morcovii taiati rondele si apoi adaugam apa cat sa acopere carnea.Punem capacul si lasam sa fiarba,la inceput la foc iute si cand deja fierbe de 10 minute,dam focul incet.
Dupa ce carnea s-a facut,este moale si buna incepem sa facem galustele.Punem o craticioara cu apa si sare la foc si asteptam sa dea in clocot pt a fierbe galustele.Batem 2 oua bine de tot,apoi adaugam putin,cate putin faina alba (650),la final avem nevoie de o consistenta ….cleioasa ca sa zic asa ca un aluat de briose .
Dupa ce apa a inceput sa clocoteasca,luam o lingura si o inmuiem in apa,apoi luam cu ea din aluatul de galuste si punem in apa.Lasam sa fiarba la foc mic (daca e focul mare ele se umfla putin si se vor revarsa pe aragaz).Lasam galustele sa fiarba 15-20 minute,pentru a fi siguri insa ca s-au fiert dupa acest timp incercati o galusca si vedeti daca e fiarta.
Papricasul intre timp a fiert si el si ca o nota finala,am pus o lingura de amidon alimentar intr-o cana cu putina apa rece (eu nu folosesc faina la mancare),am amestecat pana amidonul s-a dizolvat si l-am adaugat peste papricas ca sa se ingroase putin sosul.
La sfarsit scoatem galustele si le scurgem de apa apoi le adaugam peste papricas. Gustam sa vedem daca e destul de sarat de la afumatura…eu am mai adaugat putina sare si putin piper.Am servit cu o lingura de smantana si putin usturoi verde tocat foarte fin.
Pofta mare!