Papricas de porc cu galuste

de papabundetot in Porc, 14 Iun 2013 | 4516 vizualizari

 

Acest papricas a aparut datorita unei cereri speciale a unor prieteni ai blogului papabundetot….va voi dezvalui la momentul potrivit despre ce este vorba…deocamdata,mancam bine si ne amintim de copilarie si de perioadele petrecute la bunici,atunci cand bunica ne facea toate poftele si gatea ca nici o alta persoana de pe planeta

Pentru aceasta reteta am folosit carne proaspata de porc si afumatura si o gramada de alte minunatii ale naturii:

 

INGREDIENTE

  • 3-400 gr carne proaspata de porc (pulpa)
  • 250 gr afumatura- poate fi costita sau scaricica (eu am folosit costita)
  • 2 cepe rosii
  • 3-4 morcovi noi,mai mici
  • 1 tulpina usturoi verde
  • boia,2-3 foi dafin,
  • piper,sare,
  • ulei,unt

Pentru galuste:

  • 2 oua,faina

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de porc cu galuste:

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin unt si ulei pana cand ceapa devine sticloasa (aveti grija  sa nu se arda),se adauga apoi o lingura de boia dulce,2-3 foi de dafin si se mai lasa putin pe foc. Adaugam apoi carnea (si cea proaspata si afumatura) si le lasam putin sa se caleasca 2-3 minute,adaugam apoi morcovii taiati rondele si apoi adaugam apa cat sa acopere carnea.Punem capacul si lasam sa fiarba,la inceput la foc iute si cand deja fierbe de 10 minute,dam focul incet.

Dupa ce carnea s-a facut,este moale si buna incepem sa facem galustele.Punem o craticioara cu apa si sare la foc si asteptam sa dea in clocot pt a fierbe galustele.Batem 2 oua bine de tot,apoi adaugam putin,cate putin faina alba (650),la final avem nevoie de o consistenta ….cleioasa ca sa zic asa ca un aluat de briose .

Dupa ce apa a inceput sa clocoteasca,luam o lingura si o inmuiem in apa,apoi luam cu ea din aluatul de galuste si punem in apa.Lasam sa fiarba la foc mic (daca e focul mare ele se umfla putin si se vor revarsa pe aragaz).Lasam galustele sa fiarba 15-20 minute,pentru a fi siguri insa ca s-au fiert dupa acest timp incercati o galusca si vedeti daca e fiarta.

Papricasul intre timp a fiert si el si ca o nota finala,am pus o lingura de amidon alimentar intr-o cana cu putina apa rece (eu nu folosesc faina la mancare),am amestecat pana amidonul s-a dizolvat si l-am adaugat peste papricas ca sa se ingroase putin sosul.

La sfarsit scoatem galustele si le scurgem de apa apoi le adaugam peste papricas. Gustam sa vedem daca e  destul de sarat de la afumatura…eu am mai adaugat putina sare si putin piper.Am servit cu o lingura de smantana si putin usturoi verde tocat foarte fin.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Rocsi 1

14.06.2013, 20:44

Un preparat foarte gustos!

MotanLaOale 1

15.06.2013, 18:19

papabundetot 1

15.06.2013, 18:58

Am castigat un concurs cu acest preparat si acum el se vinde intr-un restaurant din Bucuresti dupa aceasta reteta a mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Papricas de porc cu cartofi noi