O mancare delicioasa care se face usor, iar rezultatul este ...minunat!
Tocam ceapa si ardeiul si le punem la calit in ulei incins. Le lasam cateva minute pana cand se inmoaie, nu sa se prajeasca bine, si adaugam apoi carnea taiata in bucati de marimea dorita ( eu le-am taiat cuburi).
Lasam inca 10 minute la calit, apoi adaugam bulionul dizolvat intr-o cana de apa.
Daca este nevoie, mai adaugam apa, sa acopere carnea. Adaugam sarea, piperul si ardeiul boia si lasam la fiert.
Preparam galustele din faina: batem cele doua oua, adaugam faina si un praf de sare si amestecam bine. Galustele le adaugam in sos, inainte cu 15 minute sa stingem focul, dar sa fie suficient sos ca sa fiarba bine.
Luam o lingurita, o bagam in sos, apoi luam compozitie de galuste si punem in mancare. De fiecare data cand punem galuste, bagam lingurita in sos fierbinte.
Lasam la fiert 15 minute, adaugam patrunjelul si putem stinge focul.
Pofta buna!
1
Se poate servi si cu mamaliguta.