Papricasul cu galuste din faina este una dintre mancarurile cele mai gustoase. De data asta l-am facut cu ardei copti caci mai aveam la congelator o punga. Gustul sau a fost mai dulceag, dar foarte gustos.
Taiem ceapa marunt ( inclusiv pe cea verde) si o punem la calit in ulei incins.
Carnea de pui o prajim separat. Adaugam peste ceapa calita pasta de tomate dizolvata intr-o cana de apa si apoi adaugam si carnea de pui.
Acoperim cratita cu un capac si lasam la fiert 20-25 de minute. Pregatim si galustele din faina: batem 2 oua intr- un bol, adaugam faina si amestecam bine. Compozitia de galuste este destul de fluida.
Vom punem galustele din faina in mancare ( avem grija sa aibe suficient sos sa aiba unde sa fiarba) cu o lingurita ( introducem lingurita in mancarea fierbinte si abia apoi luam cu ea compozitie, astfel aceasta nu se lipeste de lingurita). Galustele se vor ridica la suprafata cand incep sa fiarba.
Acoperim din nou cratita si mai lasam la fiert inca 15 minute. Potrivim se sare, piper si ardei boia si adaugam ardeiul copt taiat in fasii. Mai lasam inca 7-8 minute la fiert. La final adaugam verdeata. Pofta buna!