Cocos in sos de rosii si ciuperci

de goldielocks in Pui, 2 Feb 2011 | 5850 vizualizari

 

Ei bine astazi va prezint un sos delicios.M-am indragostit pe deplin de gustul lui acrisor in combinatie cu rosiile dulci si aromate si ciupercile carnoase.L-am alaturat unui cocos de curte bine fiert si apoi rumenit in putin ulei,dar savoarea acestui sos il face perfect compatibil cu o carne mai grasa,de exemplu cea de porc sau oaie.

 

INGREDIENTE

  • pulpele,aripile si pieptul unui cocos(poate fi si gaina :)) )[sau 600 gr de carne(porc,oaie,etc)]
  • 1 lamaie nu prea mare,poate chiar o lamaie si jumatate(depinde de gust)
  • 400 gr rosii taiate in bulion
  • 350 gr ciuperci(proaspete sau din conserva)
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocos in sos de rosii si ciuperci:

Daca ai gaina de casa,te rog fierbe-o bine,apoi presara pestea ea putina sare si piper.Daca folosesti altceva,portioneaza carnea si asezoneaz-o dupa preferinte.Prajeste carnea in putin ulei pana se rumeneste.Stoarce lamaia,toarna sucul peste pui si mai adauga apa cat sa acopere carnea.Se lasa la fiert 3 min si se adauga rosiile din conserva,se mai fierbe inca 3 min.Se adauga la sos ciupercile sotate.Sareaza sosul si stinge focul.Serveste totul garnisit cu patrunjel proaspat sau magiran,alaturi de un piure delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocos in sos de rosii si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Bucataras 1

02.02.2011, 23:59

Bun venit

goldielocks 1

03.02.2011, 09:49

Imi pare rau ca am postat atat de greu,dar promit ca daca tot am pornit in aceasta lume fantastica,o sa perseverez si promit sa va incant papilele gustative(cel putin atat cat pot)

kamy 1

04.02.2011, 14:24

papa bun bine ai venit

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui in sos de rosii (cu paste)