Panzerotti de cartofi cu mozzarella si sunca

de aura78 in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2014 | 10626 vizualizari

 

FOARTE BUNI SI USOR DE FACUT

 

INGREDIENTE

  •  500 g cartofi fierti 
  • 1 ou 
  • 80-100 g făină (depinde de cartofi ) 
  • 10 g de amidon din cartofi 
  • 2 linguri de ulei de masline 
  • 50 g de parmezan ras 
  • sare 
  • piper
  • PENTRU UMPLUTURA 
  • 200 g mozzarella taiata marunt 
  • 100 g sunca taiata felii subtiri
  • PENTRU EXTERIOR 
  • 2 oua 
  • pesmet 
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panzerotti de cartofi cu mozzarella si sunca:

Fierbe cartofii. Cand sunt fierti tritureaza-i  si lasa-i sa se raceasca .
 Într-un castron bate oul cu uleiul de masline ,adaugati-l putin cate putin  cartofilor striviti . Se amestecă totul bine .
 Se condimentează cu sare si piper , se adauga branza , faina (doar jumatate din cantitate), amidonul si se amestecă energic .
 Pe suprafața de lucru framanta bine ,pana cand vezi ca nu se lipeste aluatul de planseta .Adauga putin cate putin  , faina ramasa,cantitatea  este determinata de umezeala cartofilor .Impărți aluatul în bucati  mici . Intinde-le cu mainile sau cu un sucitorul , va fi mai usor  , in cazul in care aceasta se face pe o foaie de de hartie de cuptor , tapetata cu faina . Umpleti cercurile obtinute sa patrate ,depinde de forma ce vrei sa-i dai ,(eu i-am dat forma patrata ) cu bucati de mozzarella si sunca . . apasati  marginile bine . Asezati-le  pe o tava sau o farfurie unde in prealabil ati tapizat-o cu faina ,evitand astfel sa se lipeasca .


 MODUL DE PREGATIRE PENTRU EXTERIOR 

Bateti ouale cu o furculita  .
Trece fiecare panzerott prima data prin faina ,pe urma in ou si la sfarsit prin pesmet.


 Intr-o tigaie pune ulei si frige panzerotto pana can se rumeneste pe amandoua partile .
   

TIPS-URI

1

SE SERVESTE CALD

Daca ti-a placut reteta noastra "Panzerotti de cartofi cu mozzarella si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Pushaa 1

23.02.2014, 20:21

ce bine arata!!

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:49

mihaelar63 1

09.03.2014, 01:14

Mai mult decat delicios si tentant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta foietaj