Pandispan

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 26 Apr 2013 | 19619 vizualizari

 

Zilele acestea faceam o comparatie intre Chec si Pandispan. Diferenta ar fi ca la cel din urma nu se adauga ulei si/sau lapte/apa, in rest, ingredientele de baza fiind aceleasi: oua, faina, zahar, (desi din multele retete studiate, nu rezulta nicio diferenta). Din acest motiv, pandispanul este putin mai uscat decat checul. Mai sfaramicios, desi gustos. In schimb checul are o consistenta usor cremoasa datorita adaosului de ulei si lapte/apa, fapt pentru care il prefer mai mult!
Si fiindca tot ceea ce fac, se intampla sa fie pe fuga :) Rebeca nu mai sta singura nicio clipa :D, o sa va rog sa imi scuzati imaginile prezentate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandispan:
  • 6 oua
  • 8 linguri cu faina
  • 6 linguri cu zahar (puteti adauga 8 linguri daca va doriti sa fie mai dulce)
  • sofran
  • zahar vanilat
  • esente de vanilie
  • 2 linguri cu cacao
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru glazura (optional):
  • esente
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 6 linguri cu apa
  • 2 linguri cu cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan:

Incepem prin a separa galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam impreuna cu zaharul (inclusiv zaharul vanilat) pana ce compozitia capata consistenta, apoi adaugam rand pe rand galbenusurile, amestecand usor. Punem faina (cernuta), esentele, sofranul si coaja de lamaie si omogenizam totul. Doua linguri din compozitia rezultata le amestecam cu cacaoa, iar restul il turnam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aceasta vom adauga amestecul de compozitie si cacao, dandu-i forma dorita. Se coace pentru 40-50 de minute la foc potrivit. Sa aveti pofta!

Intre timp, pregatim glazura: intr-o craticioara, punem la fiert zaharul impreuna cu cele 6 linguri de apa si esentele, lasand sa fiarba pana obtinem un sirop suficient de dens, adaugam apoi untul si la final cacaoa. Omogenizam si o pastram calda (fara a se intari) pentru a putea orna prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Cenusareasa"