O reteta de cheesecake foarte usor de facut. Toti prietenii meu care au mancat-o facuta de mine macar 1 data au fost incantati. Colegii de la munca abia astepata sa vina ziua mea de nastere ca sa le aduc aceasta minunata prajitura.
Zdrobim biscuitii cu mana intr-un bol, rezultatul sa fie ca un nisip mai grunjos.
Adaugam untul topit peste biscuitii zdrobiti si amestecam pana cand compozitia pare ca se poate aseza in forma de copt.
Punem compozitia de biscuiti cu unt intr-o tava de prajitura si o presam cu palma pe fundul tavii pana cand arata ca un blat. O punem la frigider si facem umplutura.
Punem intr-un bol faina, smantana si esenta de vanilie. Amestecam cu telul pana cand se incorporeaza toate ingredientele. Lasam la o parte aceasta compozitie.
Intr-un alt bol punem crema de mascarpone si zaharul pe care le amestecam bine cu o lingura de lemn pana dispare zaharul. Adaugam laptele si amestecam bine pana dispare si el. Adaugam cate 1 ou si amestecam DOAR pana dispare fiecare ou.
Acum adaugam coaja de lamaie si portocala si prima compozitie (cea din faina, samantana si esenta de vanilie). Amestecam DOAR pana se incorporeaza.
Compozitia finala se toarna peste blatul de biscuiti si se da la cuptor timp de 1 ora la 180 grade.
Dupa 1 ora verificam centrul prajiturii presand usor cu degetul, daca nu este foarte moale, ci doar tremura usor atunci oprim cuptorul.
Daca este prea moale centrul prajiturii o mai lasam in cuptor maxim 30 de minute.
Prajitura se lasa in cuptor sa se raceasca pentru cel putin 1 ora.
Ornarea este la alegerea fiecaruia, fructe de padure proaspete cum sunt capsunile, zmeura, afinele. Eu am facut aceasta prajitura si iarna si nu aveam fructe de padure prospete dar avea congelate din care am facut un sos gros pe care l-am pus deasupra si a iesit minunat.
1
eu folosesc biscuitii Leibnitz care sunt cei mai potriviti si ca textura si ca gust (putem folosi si varianta dietetica a biscuitilor, iese la fel de buna)
2
crema de mascarpone trebuie neaparat scoasa din frigider cu vreo 1 ora inainte
3
tava trebuie sa fie din aceea cu inel si fund detasabil
4
puteti folosi si mai putin zahar sau indulcitor din stevie care este foarte sanatos si nu ingrasa, dar care indulceste mult mai tare decat zaharul, deci atentie
5
Aceasta prajitura se lasa la racit in cuptor pentru cel putin 1 ora (eu o las cam 2 ore). Trebuie sa se raceasca lent ca sa nu crape suprafata, daca totusi se crapa o ornam exact pe unde a crapat. :)
6
Eu am facut aceasta prajitura si iarna si nu aveam fructe de padure proaspete dar aveam congelate din care am facut un sos gros pe care l-am pus deasupra si a iesit minunat.