Un cozonacel simpatic:)
Aluat alb:
-se pun toate ingredientele intr-un lighenus (poza 1)
-se framanta un aluat si se lasa 20 min acoperit cu un prosop (poza 2)
Aluat cacao:
-se pun toate ingredientele intr-un lighenus (poza 3)
-se framanta un aluat si se lasa 20 min acoperit cu un prosop(poza 4)
Dupa 20 min se impart in bucati astfel:
aluatul alb:
- 70g (aluat C)
- 30g (aluat B)
- restul de aluat (aluat A)
aluat cacao:
- 10g (aluat D)
- 50g x 2 (aluat E)
- restul de aluat impartit in doua (aluat F)
(poza 5)
-se lasa din nou la dospit pentru un sfert de ora.
-aluatul A se intinde intr-o foaie de 20x25cm: (poza 6)
-pe mijlocul acestei foi se aseaza bucatile de rahat/ jumatatile de cirese una langa alta in linie (poza 7)
-aluatul B (30g) se intinde intr-o fasie de 20cm lungime si se aseaza peste rahat/cirese apasand putin (poza 8)
-aluatul cu cacao D se rasuceste in forma unui baton si se aseaza peste aluatu B (poza 9)
-aluatul C (70g) se intinde si el intr-o fasie de 20cm lungime si se aseaza peste aluatul D.
-bucatile de aluat cu cacao E (50g) se intind in fasii de 20cm pe centrul carora se aliniaza bucatile de rahat/stafidele, lipite una de alta: (poza 10)
-se ruleaza si e aseaza peste aluatul C, pe laterala: (poza 11)
-marginile de aluat A se aduc peste aluaturile E acoperind totul (poza 12)
-cele 2 bucati de aluatul cu cacao F se rasucesc in batoane 20cm lungime care se aseaza peste aluatul A, mai spre margine
-se lasa 20 min la dospit dupa care se baga la cuptorul preincalzit circa 30 min, se taie rece (poza 13)