Nu cred că există cineva căruia să nu-i placă clătitele,dar mai ales aceste clătite americane,mult mai consistente,care de asemenea se pot face în foarte multe combinaţii,mai ales acum când ne bucurăm de fructe proaspete ,delicioase.
Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca.
Capşunii i-am presarat cu putin zahar si i-am lasat deoparte.
Am amestecat ingredientele uscate: faina,zaharul,sarea,praful de copt.
Ouale le-am batut ,am adaugat untul topit si racit si sana.
Apoi am pus ingredientele uscate peste cele umede si am amestecat cu un tel cat sa se omogenizeze dar nu prea mult.
Am lasat amestecul la frigider jumatate de ora.
Capşunii i-am scurs de sirop si i-am taiat bucati.
Intr-o tigaie de teflon am pus puţin ulei(nu-mi place fara ca se prea înegresc) si am pus amestec cu un polonic mic,ceva mai mare cat lingura pentru înghetata.
Deasupra am pus cateva bucatele de capşuni si le-am acoperit cu putina compozitie de clatite ca sa nu se arda când le întoarcem.
Le-am lasat pâna s-au format la suprafata câteva bule de aer si am întorc cu grija.
Am procedat la fel cu restul clatitelor.
Am servit cu miere si iaurt.