Tort de clatite cu crema de branza si capsuni

de Criss in Dulciuri, 29 Iun 2014 | 4077 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat frisca, ciocolata sau capsunile? Va spun eu. ;) Toate trei la un loc. Si obtinem un desert simplu si absolut delicios. Se prepara in maxim o ora si dispare cam tot atat de repede. :D
Imi cer scuze pentru calitatea pozelor, era deja intuneric si ce-i drept, nu m-am straduit nici eu sa fac poze mai frumoase.

 

INGREDIENTE

  • Clatite :
  • 350 g faina
  • 2plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 5 linguri ulei
  • lapte cat cuprinde
  • Crema:
  • 300 g branza de vaci
  • 300 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar pudra (sau dupa gust) +
  • 500 g capsuni
  • 100 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • 10 clatite
  • Ganaghe de ciococlata:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • Jeleu de capsuni
  • 200 g capsuni
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu crema de branza si capsuni:

  Intr-un bol punem ouale, zaharul vanilat, uleiul si batem cu mixerul. Adaugam apoi alternativ faina si laptele si mixam pana rezulta o compozitie fluida si fara cocoloase. Intr-o tigaie antiaderenta unsa cu un strop de ulei coacem clatitele pe ambele parti. Pentru crema mixam branza cu zaharul pudra, apoi adaugam frisca batuta si amestecam pana rezulta o crema fina si spumoasa.
Pentru ganache, topim pe baie de aburi ciocolata, adaugam frisca si amestecam pana rezulta o crema omogena. Nu vom bate crema ganache de aceasta data ci o vom lasa ca atare. 
Pentru jeleul de capsuni, punem intr-o cratita capsunile, zaharul si amidonul si punem vasul la foc mic pana se topeste zaharul si siropul lasat de capsuni se ingroasa. Nu trebuie fiert mult pentru ca nu vrem sa transformam capsunile in gem.
Pe o farfurie asezam o clatita pe care o ungem cu un strat de crema de branza. Peste crema punem felii de capsuni, apoi asezam o alta clatita, pe care de aceasta data punem ganache de ciocolata (nebatut).
Vom proceda astfel pana se termina toata crema de branza.
Deasupra punem jeleu de capsuni si ornam cu crema de branza si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu crema de branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu budinca de vanilie,dulceata de afine si mure